Dekbedden en donsdekens

Ook een dekbed is heel belangrijk voor je nachtrust.

Misschien heb je het snel warm, dan kies je best voor een dekbed in katoen, of een light versie donsdeken. Of ben je een koukleum, dan is een lekker dik donsdeken echt iets voor jou.

Het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt uit volgende eigenschappen, om er zeker van te zijn dat je het juiste dekbed/donsdeken kiest:

- de temperatuur van je slaapkamer: wordt je slaapkamer verwarmd, of slaap je in een goed geïsoleerde kamer, dan kies je best voor een light versie dekbed of donsdeken.

- je persoonlijke voorkeur: je hebt het snel warm, dan kies je best voor een dun dekbed of donsdeken. Heb je het altijd koud in bed, dan kies je best voor een dikker en warmer dekbed of donsdeken.

Wil je er zeker van zijn, dat je het hele jaar door het beste slaapklimaat creeërt, kies dan voor een 4-seizoenen dekbed of donsdeken.

De keuze voor een (synthetisch) dekbed of echt donsdeken, hangt ook af van verschillende factoren:

- wil je je dekbed regelmatig wassen, dan is een synthetisch dekbed gemakkelijker in onderhoud.

- ben je allergisch, dan is een synthetisch dekbed dat je kan wassen op 95%, zeker een aanrader. Het beste is om je dekbed, in geval van allergieën, te omhullen met een antiallergische beschermer, die je ook kan wassen op 95°