Kussen voor rugslapers: ruim assortiment

Ben jij een rugslaper? Dan heb je keuze uit vele types hoofdkussens. Verlies de ondersteuning van je hoofd en nek echter niet uit het oog. Zonder de nodige steun duiken nek-, schouder- en rugproblemen namelijk veel sneller op. Gelukkig kan je bij Een Goed Kussen terecht voor een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle hoofdkussens voor wie op zijn rug slaapt. Zo vind je gegarandeerd een kussen voor rugslapers dat helemaal bij je past!

 

Kussen voor rugslapers: welke kenmerken?

Wie op zijn rug slaapt, kan zijn hoofdkussen kiezen uit een ruime waaier aan mogelijkheden. Belangrijk is dat je nek goed ondersteund wordt. Wanneer je nek de nodige steun mist, kan je ruggengraat namelijk een knik vertonen. Kies daarom voor een flexibel kussen voor rugslapers dat voldoende steun biedt. Of overweeg de aankoop van een voorgevormd kussen met ingebouwde steun. Slaap je op een harde matras? Dan opteer je best voor een relatief stevig kussen. Uiteraard spelen ook je persoonlijke voorkeuren wat betreft hoogte en mate van stevigheid een rol. Onafhankelijk van je slaaphouding zijn ook deze criteria belangrijk bij het bepalen van jouw ideale kussen.

 

Kussen voor rugslapers: aandachtspuntjes

Een goed kussen voor rugslapers is idealiter een beetje hoger in de nek en wat lager bij het achterhoofd. Wanneer deze balans niet goed zit, kunnen je rug- en nekwervels niet in een rechte lijn rusten. Is het achterste gedeelte van het kussen te laag, dan plooit je hoofd zich namelijk te ver naar achter. Is het achterste gedeelte te hoog, dan buigt je hoofd te ver naar voor.

 

Kussen voor rugslapers bij Een Goed Kussen

Bij Een Goed Kussen vind je diverse hoofdkussens van hoge kwaliteit. Graag wat hulp bij het uitzoeken van jouw ideale kussen voor rugslapers? Contacteer ons dan gerust! Wij helpen je met plezier verder.