Ben je een zijslaper, rugslaper (of beide) of buikslaper?

Om een optimale nachtrust te garanderen, is het heel belangrijk dat je het voor jou meest geschikte hoofdkussen kiest.

Een eerste manier om het voor jou meest geschikte kussen te selecteren, is je slaaphouding: ben je een rugslaper, een zijslaper, een zij- en rugslaper of een buikslaper? Dan adviseren wij je een keuze te maken uit de speciaal ontwikkelde kussens voor die type slapers.

- Ben je een rugslaper?

Het is belangrijk dat je wervels in een mooie rechte lijn liggen. Voor rugslapers betekent dit dat de holte in je nek wordt opgevuld en dat je achterhoofd de nodige steun krijgt.

We zien dat veel rugslapers de voorkeur geven aan een zachter en dunner kussen.

- Ben je een zijslaper?

Zijslapers verkiezen meestal een steviger kussen dat de juiste ondersteuning biedt. Als zijslaper is de afstand van je hoofd tot je matras groter en daardoor wordt een hoger kussen als beter bevonden.

Voor zijslapers bestaat er een ruim aanbod hoofdkussens, zowel voorgevormde neksteunkussens als de klassieke kussens met latexvulling, traagschuim, synthetische hoofdkussens of donskussens.

- Ben je een buikslaper?

Het wordt niet aangeraden om op je buik te slapen omdat je in die houding de meeste nekklachten veroorzaakt. Buikslapers creeëren namelijk een onnatuurlijke positie voor hun wervelkolom. Je wervels kunnen zich namelijk niet ontspannen als buikslaper en het is in die houding onmogelijk je ruggengraat in een ontspannen positie te houden. Met op termijn allerlei nare gevolgen zoals nekklachten en lage rugpijn.

Daarom is het voor buikslapers heel belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat zo laag mogelijk is. Zo wordt je nek het minst belast. Hoofdkussens voor buikslapers bestaan in verschillende materialen: met latex vulling, met visco vulling of synthetische vulling. Bekijk hier ons aanbod hoofdkussens voor buikslapers.

Ben je er nog niet uit? Dan helpen wij je graag kiezen. Stuur ons vrijblijvend een mailtje [email protected]

Lees meer