Een kussen voor iedere slaaphouding

Om van een optimale nachtrust te kunnen genieten, moet je op een hoofdkussen slapen dat optimaal is aangepast aan jouw noden. Je slaaphouding speelt daarbij een erg belangrijke rol. Ben je een rugslaper, een zijslaper, een zij- en rugslaper, of een buikslaper? Wij raden je aan een kussen uit te kiezen dat speciaal ontwikkeld werd voor jouw type slaper.

 

Slaaphouding 1: ben je een rugslaper?

In het algemeen is van groot belang dat bij je slaaphouding je wervels in een mooie recht lijn liggen. Voor rugslapers betekent dit dat de holte in de nek opgevuld moet worden en het achterhoofd de nodige steun moet verkrijgen. Veel rugslapers geven de voorkeur aan een zachter en dunner kussen.

 

Slaaphouding 2: ben je een zijslaper?

Wie een zijwaartse slaaphouding aanneemt, verkiest meestal een steviger kussen. Wanneer je op je zij slaapt, is de afstand tussen je hoofd en matras namelijk groter, waardoor een hoger kussen meer steun biedt. Zijslapers kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan hoofdkussens. Zowel voorgevormde neksteunkussens als klassieke kussens met een vulling van latex, traagschuim, dons of synthetisch materiaal zijn mogelijk.

Slaaphouding 3: ben je een buikslaper?

De slaaphouding waarbij je op je buik ligt, wordt eigenlijk afgeraden. Deze houding veroorzaakt namelijk de meeste nekklachten vanwege de onnatuurlijke positie van de wervelkolom. Als buikslaper kunnen je wervels zich niet ontspannen. Dat resulteert op termijn in nekklachten en lage rugpijn. Kies daarom als buikslaper altijd voor een hoofdkussen dat zo laag mogelijk is. Zo wordt je nek het minst belast.

 

Vind het ideale kussen voor jouw slaaphouding bij Een Goed Kussen

Bij Een Goed Kussen vind je hoofdkussens in alle diktes en met alle soorten vulling. Wij bieden kussens voor iedere slaaphouding. Zowel rugslapers, zijslapers en buikslapers kunnen bij ons terecht. Ook als je zowel zijwaarts als rugwaarts slaapt, vind je bij ons een geschikt kussen. Geraak je er niet helemaal aan uit? Wij helpen je graag met kiezen!