Stevig, gemiddeld of zacht kussen?

Ieder hoofdkussen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waaronder de stevigheid. Of je graag een stevig of zacht kussen verkiest, is een erg persoonlijke keuze. De stevigheid van een kussen wordt vooral bepaald door de gebruikte kussenvulling, maar daarnaast werkt ook iedere soort vulling met verschillende hardheden.

 

Stevig of zacht kussen afhankelijk van materiaal

De gebruikte kussenvulling speelt een belangrijke rol bij de stevigheid van een kussen. Geef je de voorkeur aan stevige ondersteuning? Dan is een latex kussen iets voor jou. Liever een zacht kussen? Bekijk dan onze donskussens. Wie een gemiddelde ondersteuning prefereert, kan uit alle vullingen kiezen: latex, dons, traagschuim en synthetisch materiaal.

 

Stevig of zacht kussen ook binnen ieder type vulling

Kussens met dezelfde kussenvulling beschikken daarom niet allemaal over dezelfde stevigheid. Ook binnen ieder type vulling werkt men met verschillende hardheden. Zo zijn donskussens verkrijgbaar met zachte, gemiddelde of stevige ondersteuning. Driekamer donskussens hebben namelijk veertjes in de binnenkamer. De hoeveelheid veertjes maakt het hoofdkussen tot een stevig of zacht kussen. Ook latex kussens kennen verschillende hardheden. Zo voelt het Innergetic kussen bijvoorbeeld veel zachter aan dan het Royal kussen. Bij synthetische kussens werkt men met vezelbolletjes. Zowel het type als de hoeveelheid vezelbolletjes bepaalt de stevigheid van het kussen.

 

Bestel je stevig, gemiddeld of zacht kussen bij Een Goed Kussen

Bij Een Goed Kussen kan je terecht voor een ruime waaier aan kwaliteitsvolle hoofdkussens voor optimaal slaapcomfort. Graag een stevig, gemiddeld of zacht kussen? Wij bieden het allemaal! Blader rustig door ons aanbod en bestel eenvoudig online via onze webshop. Nog vragen? Contacteer ons dan gerust. Ons enthousiaste team helpt je graag verder!