Hoofdkussens met een stevige ondersteuning.

Verkies je een stevig hoofdkussen?

Afhankelijk van je gestalte, geef je de voorkeur aan een zacht of stevig hoofdkussen. Als je groot bent van gestalte, verkies je meestal een stevig hoofdkussen.

Of als je op een stevige matras slaapt, kies je best ook een stevig hoofdkussen.

Stevige hoofdkussens vind je in verschillende materialen:

- een latex hoofdkussen geeft een goede en stevige ondersteuning, maar ook bij latex hoofdkussens kan je kiezen uit een zachtere of meer stevige steun. Vooral het Royal hoofdkussen van Revor biedt goede steun. Het Innergetic kussen daarentegen biedt steun, maar voelt wel zachter aan. Dit komt doordat de gebruikte latex vulling verschillend is.

- een traagschuim kussen (voorgevormd of met klassieke vorm) is ook een hoofdkussen dat een stevige ondersteuning biedt en nekklachten voorkomt. Graag verwijzen wij hier naar het Tempur gamma, waar je het aangepaste kussen vindt voor elk type slaper.

- een synthetisch kussen, dat meestal gevuld is met vezelbolletjes, wordt stevig of minder stevig gemaakt door de hoeveelheid vulling aan te passen.

- donskussens worden meestal gekozen omwille van het zachte gevoel en de kneedbaarheid van het kussen, maar ook hier wordt een onderscheid gemaakt tussen soft, medium en firm. Die verschillende hardheden ontstaan door de hoeveelheid veertjes van de binnenvulling van de driekamer donskussens aan te passen.