Synthetisch kussen: flexibel vormgeven

Geef jij de voorkeur aan een kussen dat je zelf met de hand naar wens kan vormen? Zoek je een kussen met de ideale dikte? Of wil je een kussen met anti-allergische eigenschappen dat je vaak kan wassen? Dan is het synthetisch kussen een match made in heaven! Dat deze kussens vaak wat goedkoper zijn dan kussens van dons of latex, is mooi meegenomen.

 

Synthetisch kussen: zelf vormen naar wens

Een synthetisch kussen is niet vormvast. Ideaal voor wie op zoek is naar lichte ondersteuning of de vorm van zijn kussen zelf wil bepalen. Kussens van synthetisch materiaal zijn namelijk vaak gevuld met vezelbolletjes. Dankzij de souplesse van deze bolletjes kan je het kussen makkelijk vormen. Daarnaast kan je het kussen op eenvoudige wijze van de juiste dikte voorzien. Vind je het kussen te veel gevuld? Haal dan wat vezelbolletjes via de rits uit het kussen. Na verloop van tijd nieuwe vulling nodig? Voeg dan wat extra bolletjes toe. Afhankelijk van de hoeveelheid vezelbolletjes biedt een synthetisch kussen een zachte of stevige ondersteuning.

 

Synthetisch kussen: makkelijk in onderhoud

Een synthetisch kussen is heel onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk wasbaar. De meeste kussens kan je namelijk prima wassen met een standaard wasprogramma. Volg daarbij wel altijd het bijgevoegde waslabel. Zeker als je veel transpireert of last hebt van allergieën, is de mogelijkheid tot regelmatig wassen een groot voordeel. Overdrijf echter niet. Net zoals bij alle kussens is ook geregeld opschudden en voldoende luchten van groot belang. Helaas gaan deze kussens wel wat minder lang mee dan latex kussens. Idealiter vervang je een kussen om de drie jaar, omwille van hygiënische redenen en om steun en vorm te behouden.

 

Bestel je synthetisch kussen bij Een Goed Kussen

Bij Een Goed Kussen vind je diverse synthetische kussens van hoge kwaliteit. Blader rustig door ons aanbod en bestel eenvoudig online via onze webshop. Graag advies op maat? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij voorzien je met plezier van degelijk advies.