Kussen voor zijslapers: ondersteun je nek

Het ideale kussen is voor iedereen anders. Onder meer je slaaphouding speelt daarbij een belangrijke rol. Slaap jij meestal op je zij? Dan heb je een kussen voor zijslapers nodig. Bij Een Goed Kussen vind je diverse kussens die speciaal ontworpen werden voor wie graag zijwaarts slaapt. Neem snel een kijkje bij ons aanbod en bestel eenvoudig online!

 

Kussen voor zijslapers: welke kenmerken?

Zijslapers hebben doorgaans een dikker en steviger hoofdkussen nodig. Doordat je zijwaarts slaapt, is de afstand tussen je hoofd en de matras namelijk groter. Zeker als je brede schouders hebt, investeer je best in een hoger kussen. Ook je lichaamsbouw en de zacht- of hardheid van je matras spelen een rol. Ben je een groot of zwaar persoon? Dan heb je een hoger kussen nodig. Heb je echter een zachte matras, dan heb je een relatief minder hoog kussen nodig. Tot slot is natuurlijk ook je persoonlijke voorkeur belangrijk bij je zoektocht naar het ideale kussen voor zijslapers.

 

Kussen voor zijslapers: aandachtspuntjes

Wanneer je zijwaarts slaapt, is een kussen voor zijslapers onontbeerlijk voor een goede ondersteuning van je nek. Let echter op dat je schouders niet op het kussen rusten, maar er tegenaan liggen. Wanneer je schouders op het kussen liggen, gaat de steun van het kussen namelijk verloren. Laat het kussen dus beginnen boven de schouder. Alleen zo kan je optimaal genieten van de steun van het kussen.

 

Kussen voor zijslapers bij Een Goed Kussen

Op zoek naar een kussen voor zijslapers? Dan ben je bij Een Goed Kussen aan het goede adres! Blader rustig door ons aanbod en aarzel niet om ons te contacteren als je vragen hebt. Ons enthousiaste team helpt je met veel plezier verder! Jouw nachtrust is onze prioriteit.